27 Kasım 2014

Pofuduk


 
4 su bardağı tam buğday unu

2 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

Yarım su bardağı zeytinyağı

1.5 su bardağı ılık süt

Kuru ve sıvı malzemeleri ayrı ayrı karıştırın. Unlu karışımın ortasını açıp sıvı karışımı ekleyerek hamuru oluşturun ve iyice yoğurduktan sonra üzerini örterek mayalanmaya bırakın.  

İç malzeme: Beyaz peynir, bir yumurta beyazı ve kırmızı pul biber

Hamur kabardıktan sonra,  şeklini verip peynirli karışımdan ekleyerek küçük poğaçaları yapın. Üzerlerine 1 çay kaşığı su ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız 1 yumurta sarısını sürüp 175 dereceye ısınmış fırında pişirin.

 

1 yorum:

sibelinmutfagi dedi ki...

selem blogları destekleme etkinliğinden geliyorum sevgiler

Google