Bu sene elma ağacı benim gibi düşük verimliydi sanki.
Kızarmadan yere attığı tam olmamış elmalar yine marmelata dönüştüler mutfakta.
Yıkadıktan sonra sadece çekirdeklerini çıkarıp dilimlediğim elmalara biraz şeker, bir kaç damla sakızı ilavesiyle kısık ateşte pişirip, soğuyunca püre haline getirdim.
Diğer elma marmelatı için:
http://yemekkutusu.blogspot.com/2008/10/aldatmaca-oyunu-oynar-dururuz.html
5 yorum:
Ben o olmamış elmaları daha çok severim...
Sevgiler
Bizim elmalarda aynı şekilde oldu bu sene.
Biz hiç ilaç atmıyoruz. Atmamaya devam edeceğim de
Elmalarımızın çoğu elmalı diyet içeçecek, elmalı kurabiye ve kek oldular :))
Bu sene çekimler için gittiğimiz Niğde, Kapadokya ve Kayseri'de dalları elmayla yüklü ağaçlar gördük, bol bol da elma yedik. Ne güzellerdi. İnsan hep o güzel tadlara kavuşmak istiyor!
Mutgagindan bol bol elmali kokular kokacak mis gibi pastalar , tarcinli kurabiyeleler
Bende elmanin bu halini seviyorum sulu sulu ne lezzetlidir
betülcüm ellerine sağlık...
ilk defa pürede damla sakızı okudum......çok merak ettim...denemek lazım....
sevgiler.canım....
Yorum Gönder