Malzeme:
Patlıcan
Beyaz peynir
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yumurta
Zeytinyağı
Beyaz peynir
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yumurta
Zeytinyağı
Patlıcanlar yarım parmak kalınlığında kesilip, uçları ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye ayrılır. Tuzlu suda bir süre beklettikten sonra iyice sıkılıp, kurulanır. Peynir, dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yumurta iyice karıştırılıp dilimlerin arasına dışına taşmayacak şekilde bolca konur ve kızartılır.
Alternatif:
Alternatif:
İç malzemeye biraz zeytinyağı ilave edilerek ve patlıcanların alt ve üst yüzlerine de zeytinyağı sürülerek fırında da pişirilebilir. Veya yumurta iç malzemeye konmaz, dilimler yumurtaya batırılarak kızartılır. Dereotu yerine maydanoz da kullanılabilir.
16 yorum:
ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK
benim sebzelerimden!
patlıcan müthiş bir sebze herşeyine varım hayır denicek hiçbir tarafı yok.
ellerine sağlık.
patlicanin her cesidini cok severim,cok degisik nefis olmus tabagi oldugu gibi alma imkanim olsaydi simdi cok iyi olurdu,eline saglik canim
Betül abla,
Bu ne değişik bişey olmuş böyle
Ellerine sağlık
Muthiş bişey olmuş bu.Mutlaka deniycem.
Betül'cüğüm,
Mutfaklardan Taşan Öyküler'in seni etkilemesine çok sevindim. Her sayfasında bir öykü var aslında, pek çok güzel yüreğin öyküsü. Laleli de var, dikkatini çekti mi? (Gerçi sonlara doğru...)
Sayfanı tıkladım ve açılan görüntü karşında ağzımdan dökülen kelimeler:Offf bu ne!
Nefis gözüküyor çok sevdim bu tarifi... Ellerine sağlık Betülcüğüm... En kısa zamanda görüşüyoruz... Sıcacık sevgiler...
Hiç böyle denememiştim, ama nefis olmalı, malzemeler süper, fırında pişirilip, diyet yemeği olarak da tüketilebilir, ellerine sağlık Betül'cüğüm.
Betulcüğüm cok değişik bır tarıfmış ellerıne sağlık canım .Sevgıler..
Hic bilmedigim bir patlıcan tarifi. Bir patlıcan delisi olarak mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık
Merhabalar,etkinlik davetiyemi birakiyorum,beklerim,sevgiler. Ellerinize saglik çok lezzetli gorunuyor.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,
MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.
Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.
En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.
Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...
Hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Mmmm... çok nefis görünüyor Betül cüm ellerine sağlık..
Betülcüm patlıcan sevenler için çok harika bir çeşit özellikle eşim bayılır.
ellerine sağlık hoşçakal.
Patl�can can�m benim.
Her yeme�i g�zeldir ellerine sa�l�k Bet�l'c�m.
aaa ne güzel olmuş öyle patlıcanlı yemekleri bir başka severim zaten ellerine sağlık
Yorum Gönder