4 su bardağı tam buğday unu
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı ılık süt
Kuru ve sıvı malzemeleri ayrı ayrı karıştırın. Unlu karışımın ortasını açıp
sıvı karışımı ekleyerek hamuru oluşturun ve iyice yoğurduktan sonra üzerini
örterek mayalanmaya bırakın.
İç malzeme: Beyaz peynir, bir yumurta beyazı ve kırmızı pul biber
Hamur kabardıktan sonra, şeklini
verip peynirli karışımdan ekleyerek küçük poğaçaları yapın. Üzerlerine 1 çay
kaşığı su ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız 1 yumurta sarısını sürüp
175 dereceye ısınmış fırında pişirin.
1 yorum:
selem blogları destekleme etkinliğinden geliyorum sevgiler
Yorum Gönder