20 Kasım 2014

Kek


Hani kimseyi, kendini dahi istemediğin anlar vardır ya.....
İşte o anlar için hafif bir kek yapabiliyor insan.....
 
 


 
MEYVELİ KEK
 
 

 
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 adet kabartma tozu
2.5 su bardağı tam buğday unu 

Sırasıyla tüm malzemeleri karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.

Kalıbı yağladıktan sonra 1 yemek kaşığı toz şekeri gezdirin. Kalıbı kaplayacak şekilde bir elma  1 armut olmak üzere ince meyve dilimlerini dizin ve üzerine ceviz içi gezdirin. Son olarak hamuru dökün ve 175 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin.

 

2 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Baharatlı kekleri çok severim. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Google