05 Mayıs 2009

Makarna



Somonlu makarna


Derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış ve bir gece önceden sosda bekletilmiş somon
Somon için sos: Portakal suyu, limon suyu, soya sosu, hardal, bal, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağı (Ölçüler: göz kararı)

Az tuzlu suda haşlanıp süzülmüş ve az zeytinyağı gezdirilmiş makarna ve üzerinde sosunda sote edimiş somon.


8 yorum:

Eda dedi ki...

Off off somon da makarna da en sevdiklerimden olunca, bu yemek benim için çok cazip :)
Ama üstte yazdıkların çok anlamlı..Bunlarla yaşamayı sevmek de bir erdemdir Betülcüm ya, herkes yapamaz bunu..

defneylebirlikte dedi ki...

işte tam benlik bir makarna.ellerine sağlık canım..

nilay dedi ki...

Betül'cüm valla ben senin gibi düşünmüyorum bu konuda. Yıllar çizgiler koysada göz kenarlarımıza, onun yanındada bir sürü güzellik veriyor. Tekrar geçmiş günlerime kesinlikle dönmek istemem.
İnsanların yaptığı nankörlüklerde sana yeni bir bakış açısı, yeni bir tavır kazandırıyor. Belkide kazançlara bakmakta fayda var . Ne dersin ???
Sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Betülüm, yanlızlığı çok seven biri var karşında..Her zaman kendimin en iyi arkadaşı olmuşumdur..Bazen insanın kendine bile nankörlük ettiği olmuyor değil ama en büyük dostum ve sırdaşım yinede kendimim..
Makarnan enfesss olmuş, ellerine sağlık...
Seni çok ama çok öpüyorum tatlı arkadaşım..

TAZENANE dedi ki...

Somonlu makarna çok güzel.
Ama yazında çok güzeldi gerçekten.
Sevgiler.

Hülya dedi ki...

Makarna da çok güzel yazdıkların da öyle...
Kalemine sağlık
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar...çok güzel ellerinize sağlık.sizde izlemek isterseniz adresim sehvalim.blogspot.com
kolay gelsin.

Betül dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Google