19 Ekim 2010

Kabak tatlısı

Öyküsü olmayan bir tarif oldu bu tatlı. Kolay ve hafif.
Belki içindeydi öyküsü ama ben farkında değilim. Mevsime biraz renk vermekti öyküsü belki de.


Tüm malzemeler göz kararı.....
Yıkayıp dilimlediğim kabakları şekerle örtüp bir gece beklettim. Piştiklerinden emin olunca süzgeçle alıp şerbeti biraz katılaşana kadar kaynatıp tahin ilave ederek kabakların üzerine döktüm.

6 yorum:

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Biz daha kabak siftahı yapamadık, tahinli olarak hiç denemedim... siftahı yaparsak, tahinle de denerim artık... Ellerine sağlık Betül'üm... Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Benim için var bir öyküsü:
Annem üniversitedeyken, tatile geldiğimde kabak tatlısı yapardı. Çok sevdiğim için. Anneannem bizdeyse kıskanırdı, kızın gelmeden yapmıyorsun derdi alıngan alıngan. Toprağı bol olsun, pamuk gibi bir kadındı.

hdidem95 dedi ki...

tahinli denemedim değişik olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

Hülya dedi ki...

Tahinli kabak tatlısı Antalya'ya özgü imiş...
Severek yediğim nadir tatlılardan biridir, ellerine sağlık Betül'cüğüm.

sarımutfak-hande dedi ki...

bencede kolay ve hafif ama çok güzel :))) ellerine sağlık canım nefis olmuş

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

OF of of hem de tahinli, bayılırııımm...Fotoğraf da öyle ye beni diyor ki...

Google