14 Ocak 2013

Ekmek

3.5. su bardağı yulaf unu

1 su bardağı yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı mahlep

2 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı pekmez

2 su bardağı ılık su

 
 
 
 
Önce kuru malzemeleri karıştırdım. Pekmezi ve suyu ekleyerek iyice yoğurup mayalanmaya bıraktım. Kabardıktan sonra şekil verip 200 derecede pişirdim.

4 yorum:

nilay dedi ki...

OOOyyy mis gibi Betülüm.
Ellerine sağlık arkadaşım
Üstüne pekmezli suda sürünce nefis kızarıyor
Sevgiler

disal dedi ki...

ne kadar güzel olmuştur eminim..ellerine sağlık betülcüm...:)

anne eli gibi dedi ki...

EV YAPIMI EKMEK GİBİSİ YOKTUR,ELİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR..

Akdeniz Kızı dedi ki...

sıcacık ekmekle, tereyağ benim için harika bir öğündür...ellerinize sağlık

Google