02 Eylül 2016

Pancar






Yine uzun bir aradan sonra yeni bir paylaşımla geldim. Bizim Ezine'li anneannemizin tarifiyle. Tabii O kendi yaptığı sirkeyi kullanırmış. Ben balzamik sirkeyle tatlandırmaya çalıştım.


Pancar salatası ya da turşusu da diyebilirsiniz. Yedi adet büyükçe pancarı iyice yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra bir büyükçe bir tencereye dilimledim. Üzerini hayli geçecek kadar su koydum. Çünkü suyu da ayrıca içecek lezzette oluyor. Tuz, beş adet kesme şeker vebolca sarımsak ekleyerek pancarlar diri kalacak şekilde  pişirdim. Ocaktan almadan üç yemek kaşığı nar ekşisi ve dört yemek kaşığı balzamik sirke ilave edip, iki dakika kaynattım. Ocağı katıp üç yemek kaşığı zeytinyağı ilave ettim.



Hiç yorum yok:

Google