17 Temmuz 2008

Kek


3 yumurta beyazı (mutfak ısısında)
130 gr şeker
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Çırpma kasesi ve çırpıcı
100 dereceye ayarlanmış fırın
½ çay bardağı şeftali püresi, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı nişasta ve 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı vanilya ekstresi, 1 paket kabartma tozu, arası ve üzeri için damla çikolata, ve kalıplarla 175 dereceye ısınmış fırın


7 yorum:

NiNo dedi ki...

Harikaaa:)))Deneme yanılma yerine denedim olmadı ama muthiş birşey keşfettim olmus:D

Baharcicegi dedi ki...

Seftali püresi nefis bir aroma katmistir muffine yumusacik nefis olmus eline saglik canim

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne guzel bir anlatim, ne guzel bir muffin. Ellerinize saglik, sevgiler. Ve guzel hafta sonlari.

Feyza Fidan dedi ki...

Betülcüm merhaba...Maceranın sonu muhteşem olmuş, valla bezeden böyle bir keke geçiş için bir insanın tam anlamıyla usta olması lazım..Güzel ellerin dert görmesin, çook öpüyorum seni.

Gönül dedi ki...

canım benim yaa yazılarını zevkle okuyorum her zamanki gibi hele yaptığın lezzetle birleştirmene hayran kalıyorum...bazılarını tekrar tekrar okuyup bazılarını bununlada yetinmeyip word dosyama kopy yapıyorum:) ellerine sağlık makarnanda bezeden olma muffinlerinde muhteşem olmuş...sevgilerimle kocaman öpüyorum

Betül İnce dedi ki...

Ziyaretleriniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

bir demet feslegen dedi ki...

Boz-yap ifadesindeki ayrıntı çok hoş canım..İlişkilerde boz-yap, yemekte yap-boz..Çok güzel bir kavram kargaşası ne ince noktaları yakalıyosun yazılarında, bayılıyorum..
Sevgiler

Google