28 Temmuz 2008

Şekerleme


Doğmayı, yaşamayı ve ölmeyi öğreniyoruz.
Öğrenmek ne kadar sınırsız bir eylem. Her anında kendi devinimlerini bizimkilerle bütünleştirdiğimiz bir macera.
Başı da belli, sonu da belli diyebilir miyiz kendimiz için, bilmiyorum.
Esas olan yaşarken öğrendiklerimiz. Galiba bunların başı ve sonu belli değil. Her nefesle, her adımla, her gülüşle, her hüzünlenişle şeyler öğreniyoruz. Her tokalaşmayla yeni bir boyut ve yeni bir öğrenme süreci katıyoruz hayatımıza.
Her öğrendiğimiz kendi anlamı, kendi duygusu ve kendi tadı olan bir çeşitlilik getiriyor yaşantımıza.
Yıllardır merak eder dururdum meyve şekerlemesi katkısız nasıl olur diye. Ve önce blog macerası, bu maceranın içinde tanıştığım ve sıcak paylaşımlarını esirgemeyen Aysel’ciğimden öğrendim nasıl yapıldığını ve limon kabuklarıyla yaptım. Böylece bir kavanoz meyve şekerlemesine sahip oldum.
Tarif burada.
Teşekkürler Aysel’ciğim tüm ayrıntılarıyla paylaştığın için.


5 yorum:

yemekoloji dedi ki...

merhabalr,sitenzi yeni görüyorum hoş bir site gerçekten şekerlemeleriniz de çok lezzetli görünüyor bir avuç alıp kaçası geliyo insanın

Tijen dedi ki...

Bende de güzel bir şekerleme tarifi vardı Betül'cüğüm ama nerededir bilmiyorum. Dediğin doğru, kötü düşünceler kendine döner ama dönmeden önce de çok can acıtıyorlar be arkadaşım. İçim acıya acıya bir hal oldu.

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Şekerlemelerin güzel sonuç vermesine sevindim... Yaaa benim aklıma gelmedi limonla yapmak... Bende netde bulduğum tariflerin karışımıyla yapmıştım... Yaşasın blog dünyası diyorum :) Yaşasın güzel paylaşımlar ... Ellerine sağlık Betülcüğüm sevgiler...

capankizimutfakta dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

Betül dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Google