14 Temmuz 2008

Makarna



Bildiğimiz, tuzlu suda haşlanıp süzülen ve soğuk sudan geçirilmiş ve zeytinyağı eklenmiş makarna.
Sos:



Yeşil dolmalık biberler sapları ve çekirdekleri temizlenip yıkandıktan sonra haşlanır, kabukları soyulur ve ezilir. Dereotu, tuz, sarımsak, karabiber ve biraz nar ekşisi ilave edilir ve makarnaya ufalanmış tulum peyniri ile beraber eşlik eder.

12 yorum:

nazardeğmesin07 dedi ki...

Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yorgun Yinede mutlu ve umutlu Güzel bir hafta Seninle Olsun:) http://nazardeymesin07.blogspot.com

Neşeli Sesler dedi ki...

Çok değişik olmuş bu sos Betül Abla...
Ellerine sağlık canım

MMO dedi ki...

Çok hoş olmuş Betül'cüğüm.. Yazın da her zamanki gibi çok güzel.. Ben de zaman zaman hayatımdan koparıp attığım veya beni hayretler içinde bırakıp giden insanları düşünürüm. Eskiden etrafımda kalanların sayısının az olması çok da rahatsız ederdi beni. Oysa şimdi bir dinginlik var içimde. Ve kendim elediğim veya kendi kendini eleyen insanların yokluğu beni eskisi kadar üzmüyor.Kendimi zorlayarak bir şeyleri devam ettirmek kendime ve onlara daha büyük kötülük olurdu belki de..
Neyse..Ben de coştum burada. Bu kadar uzun yorum olur mu kardeşim? :))
Kısaca, ellerine ve kalemine sağlık canım..
Sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Betülcüğüm,
nefis görünüyor makarnan ellerine sağlık canım. önce Pınarın sayfasındaki makarnayı sonra da seninkini görünce makarna krizim tuttu. sevgiler.

sibellebutikpasta dedi ki...

Betülcüğüm, sen bu yazıları toparlayıp kitap yapmayı düşünmelisin bence, öyle güzel anlatmışsın ki, özele girmeden, herkesin kendisine dönüp sorular soracağı, kendinden birşeyler bulacağı roman tadında bir yazıydı. Teşekkürler.
Makarnaya gelince Pınarınkinden sonra senin tarif de çok ilginç, hiç aklıma gelmezdi biberden böyle sos yapmak, eline sağlık canım.
Sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
hiç yeşil biberden sos yapmak aklıma gelmemişti ellerine sağlık güzel olmuş cnm
öptüm

Mutfak Havlusu dedi ki...

değişim insanın yaşamının en büyük yanlarından zaman ilerlerken bazen farkında olarak bazende olmayarak herşey üzerindeki ince kabuğu kaldırıyor yenisine geçiriyor ve bu süreç genel olarak ilerliyor belki km.taş olarak duran bazı hallerimiz dışında genel olarak hayatımızda değişim ardımıza baktığımızda bazen sıkıcı bazende tebessümle yad edilsede yaşananlar genede benim diyoruz,bana dair beni anlatan..
bunlar hatrıma düştü şimdilik..
birde sos çok hoşuam gitti güzle buluş nefis,ben biber çok ama çok sevdiğim içim için birde.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Betülcüğüm, nasıl da yüreğe dokunan bir yazı yazmışsın. Evet, hepimizin yaşamında böyle elemeler,ertelemeler oluyor. Bence geride kalan pişmanlık duyuyor olmalı tatlım. İhmaller söz konusuysa eğer!
Makarnan çok güzel görünüyor, ellerine sağlık tatlım!
Sıcacık sevgiler!

Betül İnce dedi ki...

Hepinize içten paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Batülüm, müthiş bir sos olmuş bu. Vallahi ellerine sğalık. hem çok iştah açıcı hem oldukça farklı. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

ne güzel buluşmuşsunuz. nasıl özendim aranızda olmaya..

Öpüyorum sıccacık sevgiler.
www.misssgibi.com

daimamutfak dedi ki...

Betülcüğüm çok değişik bir tarif.Ben makarnayı okumasaydım görüntüsünden patates zannederdim.Zira kafamda şu günlerde patates kavurması varda))..sevgiler ellerine sağlık.

durutarifler dedi ki...

Bu tarifi hiç duymamaıştım. Eminim çok güzel olmuştur. Tulum peyniri de çok yakışır makarnaya gerçekten.

Google