1 paket kuru mayayı ve 1 çay kaşığı balı ½ su bardağı ılık suda maya eriyene kadar beklettim. Sonra 2 diş sarımsakla hazırladığım 325 gr sarımsaklı yoğurdu, 1 çay kaşığı tuzu, 2 yemek kaşığı ceviz içini ve 335 gr kepekli unu ekleyerek iyice yoğurdum.
Kabarınca 200 dereceye ısınmakta olan fırına koydum ve altına 1 tepsi ılık su koyarak pişirdim.
14 yorum:
Ekmek...bahçede keyifli bir kahvaltı...
Daha ne ister insan ...
Dostlarla sohbet.
Sevgiler Betül'cüğüm.
ellerine sağlık canım ekmek nefisss olmuş sevgiler
mmm mis gibi.ellerine sağlık..
ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN
ÖPTÜM CANIM SEVGİLER
Nasıl yani, sarımsaklı yoğurtlu ekmek mi bu? Ne yaratıcı hatunsun Betül'cüğüm, hiç aklıma gelmezdi (hoş taze sarımsaklı ekmek yapmışlığım var, veya yabani sarımsakla ama...)
anneler günün kutlu olsun Betüş ablacım.
canım ellerine sağlık.ekmek nefis görünüyor.afiyetler olsun.sevgilerimle...
Sabahları kahvaltı etmeyi sevmem ama böyle bir ekmek olsa hayır demem ellerine sağlık
degisik bir ekmek tarifi,malzemesi bol eminim cok lezetli olmustur eline saglik arkadasim
Betülcüm ne kadar değişik bu tarif, sanırım tamamen sana ait:-)))Pazara görüşmek üzere öpüyorum...
Tijen abla'cığım,Betül abla bu yapar mı yapar kesin güzelde yapar:)
ellerine sağlık!
gecikmiş bir ellerine sağlık yorumu ama..
:)
Sarımsaklı yoğurtlu ve cevizli ekmek. Hımmmmmm değişik olmuştur eminim.
Ellerine sağlık.
Ben bu ara soluk almadan çalışıyorum. Özlemişim..
Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Yorum Gönder