17 Haziran 2008

Kek

Kirazlı Kek

2 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
½ su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
275 gr un
3 yemek kaşığı kiraz reçeli


Reçel hariç tüm malzemeyi sırasıyla çırparak karıştırdım. Yarısını kalıba döktükten sonra, diğer yarısına bol taneli kiraz reçelini ve 2 yemek kaşığı unu ekleyerek karıştırdım ve kalıptaki karışımın üzerine döktüm. 175 derecede pişirdim.

9 yorum:

Cafe Nino dedi ki...

duygu karışık iş:(ne anlaşılır ne anlaşılmaz.Sadece yaşanıyor.Bu arada kek nefis gözüküyor.

Hülya dedi ki...

Geri gelen duygu sevgi ise aşksa hoşgeldi..
Nefretse en keskininden,kıskançlıksa en acıtanından
Mutsuzluk veriyorsa yani gelmesin geri...

zarpandit_gokche dedi ki...

kirazlı kek..
valla yeni gordum ama cok lezztli gozukuyor:)

nilay dedi ki...

Yine çok güzel görünüyor betul'cum . Ellerine sağlık. Kiraz ve dut en sevdiğim meyvelerdir. Kiraz sapını kurutup saklar mısın ?

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Biten duygular canımızı acıtacaksa hiç dönmesin... Hayata mutluluk katacaksa buyursun gelsin...


Bir an gelirki aynı mekandasınızdır, ayrı duygusal zamanlarda... Ne güzel demiş Ataol Behramoğlu...

Kek nefis görünüyor... Ellerine sağlık... Sevgiler...

defneylebirlikte dedi ki...

ay ne güzel bir kekk.miss miss.eline sağlık tatlım..

meleginmarifetleri dedi ki...

Kek nefis kiraz harika başka ne demeliki?
ellerine sağlık iyi pazarlar canım bay.

Betül dedi ki...

Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Betül ablacım kirazla yapılmış kek ilk defa gördüm desem yeridir vişneyle biliyordum ama kirazla hiç duymamıştım bunu bilmek güzel oldu.

Google