03 Haziran 2008

Kiraz



Herşey düzgün olmasa da olur. Ben zaten mükemmel ve kusursuzmuş gibi kabul edilebilecek düşüncelerden ve görüntülerden kalıcı ve sürekli bir zevk almam.
Kitaplar, dergiler ortalığa saçılabilir. Odalar sahipleri tarafından toplanmamış olabilir. Köpeğimizin yastığından yolduğu pamuklar kendi kendine bir yol oluşturabilir. Ütülenmeyenler bir kenarda durabilir ve mevcut ütülülerden yararlanılabilir. Menekşelerin mevsime uyum gösterip mor çiçekleri kurumuş ve sadece yaprakları kalmış olabilir. Hatta, menekşeler ve bambular köpeğimiz tarafından yenmesin diye mutfakta yapılan raflara yerleştirilmiş olabilir. Pencerelerde temizliği anında yok eden yağmur lekeleri olabilir. Perdelerin durumu da bu pencerelere eşlik ediyor olabilir. Gazetelerin sayfaları olması gereken düzende olmayabilir. Evde tüm sesli cihazlar aynı anda çalışıyor olabilir. Eşyalar ve ev ahalisi kendi düzeninde yaşıyor olabilir; Ne gam.... Çünkü, bunların hepsi yeniden şekillendirilip, eski haline getirilebilir. Nasıl olsa herkes, herşey sağlıklı.
Ama, Bursa-Çanakkale arası yol üzerinde tezgahını kurmuş teyzeden sabaha karşı bir kiraz tutkunu için alınmış kilolarca kiraz beklemez, çürürse olmaz. Yıkarken dayanamayıp, yemeye başladığım kirazların bir kısmı reçel oldu.



Kiraz Reçeli

1 kg çekirdekleri ve sapları ayıklanmış kiraz
4 su bardağı şeker
1-2 saat beklettikten sonra pişene kadar kaynattım ve ocağı kapattıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekledim.

10 yorum:

Sibel dedi ki...

Betül abla, öyle güzel yazmışsınız ki, bunu arada okumam lazım benim. Evde herşey düzenli ve yerli yerinde olmazsa, gözüme hoş görünmezse huzursuz olan bir Terazi burcuyum malesef. Niye oluruna bırakamayız ki değil mi? Kendimi çok yorup üzüyorum ben, kendimden şikayetçiyim:)

NiNo dedi ki...

Reçel muthiş,neler neler gecti aklımdan yapmak için.Ama yazını ayakta alkıslıyorum:)

sarımutfak-hande dedi ki...

SLM
KİRAZ REÇELİNİ HİÇ YEMEDİM HEP VİŞNE YAPARIZ DEĞİŞİK OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
HOŞÇAKAL CNM

zey dedi ki...

Yazına tum kalbimle katılıyorum.Bu kadar ufak tefek seyleri dert etmeye degmeyecek kadar kısa bu hayat...haa bir de recel super gozukuyor,cam gibi olmus kirazlar.Ellerine saglık Betuscum.

durutarifler dedi ki...

Betul tadı nasıl oldu merak ettim. bunun hakkında yorum yapmamışsın. Vişne reçeli ile arasındaki fark ne ?
Bu arada ellerine sağlık

Betül dedi ki...

Betül'cüğüm,

Güldüm canım, nereden nereye bağladın, ne de hoş bağladın :)Evdeki dağınıklıklar, "evimdeki sevdiklerimin yaşam belirtileri" diye her ne kadar kendimi avutsam da, "titiz değilim" diye her ne kadar kendimi kandırmaya çalışıp, yıllardır, çoluk çocuklu anne olma durumuma uyum sağlamaya çalışsam da,burası müze değil! 3 çocuklu bir ev, tabi ki dağınık olacak diye kendimi ikna etme çabaları göstersem de, içimde uyanıp, uyanıp, zorla uyuttuğum bir obsesif kompulsif var, her şeyi düzenli, mükemmel ve kusursuz istiyor. :( Her seferinde kafasına bir şey vurup bayıltıyorum.

Kiraz reçelini ben de denemedim, ama kirazı çok severim, hem de çok, ellerine sağlık Betül'cüğüm.

Adsız dedi ki...

Canım Betülüm, bir kiraz delisi olarak anlattığın o kilolarca kiraz gözülerimin önüne geldi. Offf.. Benim 2 hayalim var. -1- çikolata sosu veya krema dolu bir havuz. İçine girip yiycem :) 2 - kirazdolusu bir havuz içine girip dalıp yiyip durucam.

Kiraz reçeli hiç yapmadım. Hiç yapacak kirazım olmadı. :) Hep öyle yiyiyiyiverdim.. :)

ellerine sağlık..

Sımmsıcak sevgilerimle..

www.misssgibi.com

Betül İnce dedi ki...

Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Pelin dedi ki...

merhabaş
Çok güzel anlatmışsınız.İçim huzurla doldu.Ben genelde bu tür şeyleri sıkıntı yapan biriyim.Reçel güzel görünüyor.Denemeli
Sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

neresinden tutsam ki
kiraz reçeli ilk defa duydummu desem yoksa düzen ve düzensizlik arası gidip gelen ironiyemi baksam bilemedim ki:)

Google