25 Ekim 2007

Çeşitli




Fırında ıspanak

750 gr ıspanak ( ayıklandıktan sonra)
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı yoğurt
2 yumurta
½ su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
Beyaz peynir,tuz, karabiber

Hepsini karıştırıp yağlanmış tepsiye döktüm ve 180 C de 50 dakika pişirdim. Fırını kapatıp, üzerine kaşar rendesi yayıp sıcak fırında 10 dakika daha tuttum.
Portakal Ağacı’nın fırında pırasası çok hoş görünüyordu ve ben de ıspanağı bu şekilde denedim.


Salata

1 kase haşlanmış ve doğranmış tavuk etini, 1 havuç rendesini, yarım sarı elma rendesini, 1 demet ince doğranmış rokayı ve 1 yemek kaşığı dövülmüş cevizi karıştırdım. Yarım limonun suyunu, 1 çay kaşığı nar ekşisini, 1 çay kaşığı karadut sirkesini (Laleli), zeytinyağını, rendelenmiş 1 sarımsağı ve 1çay kaşığı balı karıştırarak hazırladığım sosu üzerine döktüm.


Portakallı Kek

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
3 portakal kabuğu rendesi ve suyu (1 su bardağı)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı kepekli un (375 gr)
1 paket kabartma tozu
1 avuç çekirdeksiz taze üzüm

En son portakal kabuğu rendesini ve üzümleri ekleyerek tüm malzemeyi karıştırıp 175 derecede pişirdim ve sıcakken üzerine pudra şekeri döktüm.

3 yorum:

nino dedi ki...

Betuscum, ellerine saglik ama kucuk bir tavsiyede bulunucam elmaya hardal ve rokada cok yakisiyor:)

ceyt dedi ki...

yine çok hoş lezzetler.
ellerine sağlık canım.

sevgiyle kal.

Tijen dedi ki...

Ellerine sağlık Betül'cüğüm! Ispanağı böyle denemeli gerçekten.

Google