11 Ekim 2007

İyi Bayramlar





Yaşamı paylaştığımız tüm sevdiklerimize ve hep varolacaklarını sandığımız insanlara sıcak, içten bir tebessümü ve kucaklamayı daha sık verelim.


Annem Nuriş’in “Muhallebili Kadayıfı:


Tel kadayıfı geniş bir tencerede erittiğim az miktarda tereyağını çekecek şekilde harmanladım. Prinçunu ve sütten oluşan oldukça katı bir muhallebi pişirdim. 150 gr kadar tereyağını sıcak muhallebiye ilave edip karıştırdım. Yağlanmış tepsiye önce kadayıfın yarısın yaydım. Muhallebiyi döktüm. Üzerine kalan kadayıfı yaydım ve 175 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirdim. 5 su bardağı toz şekeri 4.5 su bardağı suyla kaynatıp soğuttum. Fırından çıkardığım kadayıfı 5 dakika beklettikten sonra dilimledim ve şurubunu üzerine döktüm.

3 yorum:

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Aramıza hoşgeldin,
Her ne kadar bu aralar bloglarla çok ilgilenemesemde , uzun zamandan sonra tanıdık birini görmüş gibi
sevindim.ilk fırsatta linklerime ekleyeceğim. Sıksık görüşmek dileğiyle, , hayırlı bayramlar. Bu rarada tatlı için de teşekkürler. Sevgiler...


Aslı Altan Altundal

Betül İnce dedi ki...

Ben de çok teşekkür ederim.

Sevgiler.....

NiNo dedi ki...

Bende dun yaptim Nuriscigimin kadayifindan ama seninkinin gorunumu daha cok benzemis.Afiyet olsun:)

Google