31 Ekim 2008

Ayva tatlısı


Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup, içini çıkarıp ikiye böldüm. Bir ayvayı da dilimledim. Tencereye yerleştirip, bir kabuk tarçın, bir kaç karanfil, bir yemek kaşığı pekmez ve çekirdeklerinden de ilave edip üzerini örtecek kadar su koydum ve ayvalar yumuşamaya başlayınca şekerini ekledim, bir süre daha pişirdim. Sonra dilimleri ezerek ceviz içi ve biraz şekerle karıştırıp ayvaların ortalarına yerleştirdim ve fırın kabına dizdim. Kendi suyunu da ilave ederek 200 derece ısınmış fırında biraz kızarana ve suyu koyulaşana kadar pişirdim.

Yine kırmızı olmadılar.

18 yorum:

ceyt dedi ki...

Betülcüğüm,çok nefiss olmuşlar.ellerine sağlık canım.
güzel bir hafta sonu diliyorum.

Ayse Pamuk dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

arkadasım kek ,tatlı ,kurabiye birbirinden güzel..ellerine sağlık.

Mutfak Havlusu dedi ki...

betül ablacığım tesadüfe bak ki dün akşam eve geldim annemde ayva tatlısı yapmış bu sefer fırınlamamış.
seninki de nefis duruyor anneminki gibi duruyor:)

hatta fırınlanmış yaptığımızı pişirirken tencerede içine kızamık şekeri koyduk o güzel bir renk verdi sanada nacizane tavsiyem kızamık şekeriyle birde dene,şu gıda boyaları gibi olmuyor ama güzel oluyor rengi.

antepası dedi ki...

Rengi hiç önemli değil gıda boyası atıyorlar.Bence doğalı daha güzel.Eline sağlık.

bir demet feslegen dedi ki...

Boşver rengini tadıharika olmalı :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Betülüm kırmızı olmasın boşver doğal olsun

bir not tülbentin içine bir iki nar tanesi ve ayva çekirdeklerini koy belki o zaman daha kırmızı olur

ellerine sağlık
sevgilerr

made in funda dedi ki...

bence harika olmuşlar.kırmızı olmasa da olur.lezeti eminim tamdır.sevgiler..

TAZE NANE dedi ki...

Bende hep yaparım.
Seninkide ne kadar güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

NiNo dedi ki...

mmm pek severim

Neşeli Sesler dedi ki...

Rengi çok hoş görünüyor bence. Boyalarla rengi değiştireceğine böyle doğal daha güzel ..

Elleirne sağlık...
Sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eline sağlık Betülcüğüm,harika olmuş,ben de çok severim.rengi sorun diil bence önemli olan tadı,zaten boya kullanıp o kadar kızartıyorlar:-)) afiyet olsun.sevgilerimle...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Cok severım ellerıne saglık.Sevgıler...

Betül İnce dedi ki...

Hepinize güzel yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Hülya dedi ki...

Meyve tatlısı en güzeli...
Ellerine sağlık Betül'cüğüm.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Arkadasim ellerine saglik,muhtesem bir goruntu...kocaman optum canim...

durutarifler dedi ki...

Renginin tam kırmızı olması için gıda boyası lazım. Gerek yok bence. en sevdiğim tatlılardandır. Bu tatlıyı yaparken fırın bozmuşluğum var :)))
Ellerine sağlık

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Betülcüğüm şu an işyerindeyim ve bir arkadaşın bahçelerinden getirdiği ayvalardan yeydim... Bir tabakda karşımda duruyor ne güzel tatlısı olur diye de aklımdan geçiriyorum :)

Geçenlerde annem de yapmış ayva tatlısı... Yaparken de içine bir avuç dondurucudaki vişnelerden kullanmış... Rengi gayet güzeldi... Hatta o vişneler ayvanın kendi jölesiyle değişik jöleli reçele dönüştü :) Pelte kıvamında...

Eminim seninkiler de pekmezle değişik bir lezzete bürünmüşlerdir...

Ellerine sağlık... Sımsıcak sevgiler...

Google