09 Ekim 2007

Kahvaltı keyfi


Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı,
Cemal Süreya

Elbette Cemal Süreya’nın ne düşündüğünü ve hissettiğini bilmem olanaksız.
Ama bana pazar sabahlarının geniş aile kahvaltılarımızı hatırlatıyor. Ben de kendi evimde aynı tadı yaşatmaktan çok hoşlanıyorum.
İşte yine bir Pazar sabahı ve ben Sevgili Tijen’le tanıştığım bloglarınızdan öğrendiğim gibi ekmek yapmaya çalıştım; mis gibi kokan….
Biri pirinçunlu, diğeri zeytin ezmeli.Zeytin ezmesini kendi yaptığım çevirme zeytinlerden hazırlamıştım. Elbette salça ve zeytinyağı ile beraber.

Pirinç unlu ekmek:

Yarım paket yaş mayayı 1 çay kaşığı toz şekerle yarım bardak ılık su içinde erittim. 400gr un ve 100 gr pirinç ununu 1 çay kaşığı tuzla beraber eledim. Maya ve 1.5 bardak suyla beraber hamur yaptım. 1 saat sonra kabarmıştı ve büyükçe bir somun oldu.


Tijen’e ve tanımadığım ama paylaşmaya hazır olduğum herkese teşekkür ederim.
3 aydır evdeyim. Rahat ve koşuşturmadan uzak. Mutfak ve ben….

6 yorum:

Tijen dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun Betül'cüğüm. Hemen link vereceğim. Nice güzel dostluğa vesile olsun. Çok iyi yapmışsın başlamakla...

Betül İnce dedi ki...

Çok teşekkür ederim Tijen'ciğim.

NiNo dedi ki...

Kahvaltı gibisi varmidir.Ozellikle taze ekmek,nefis zeytinyagi ve hos sohbetlerin yapildigi pazar kahvaltıları:)Neguzel yapmıssın blog acarak:)

Betül İnce dedi ki...

Teşekkür ederim tatlım....

EZGi :)) dedi ki...

tabak nefis olmuş betülcüğüm. ellerine sağlık.ziyaretlerin ve güzel yorumların için çok teşekkür ederim canım

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bana böyle bir kahvaltı tepsisi hazırlayacak birisi ne zaman olacak acaba?

Google