28 Kasım 2008

Bir tatlı, bir tuzlu

Portakallı kek


125 gr yoğurt
120 gr zeytinyağı
180 gr un
1 paket kabartma tozu
180 gr toz şeker
2 yumurta sarısı
50 ml portakal suyu
Yarım portakal kabuğu rendesi


Tüm malzemeleri iyice karıştırıp yağlanmış kalıba döktüm.
Üzeri için: 2 yumurta beyazını çırpıp 60 gr pudra şekerini azar azar ekleyerek katılaşana kadar çırptım ve kek hamurunun üzerine döküp hamurla biraz karıştırdım ve 180 derece ısınmış fırında pişirdim.



Karnıbahar



1 orta boy karnıbahar
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
Karabiber, kimyon, kırmızı biber, dereotu


Karnıbaharı az tuz ve tarçınla haşaldıktan sonra suyunu iyice süzüp biraz ezdim ve diğer malzemelerle karıştırıp yağlanmış kalıpta ve 180 derecede pişirdim. Piştikten sonra üzerine kaşar dilimleri dizip kırmızı biber serptim ve kızarana kadar tekrar fırında tuttum.

11 yorum:

KARDELEN dedi ki...

ikiside birbirinden lezzetli tarifler ellerinize sağlık sevgilerle;)

yosunbuka dedi ki...

betülcüğüm birbirinden harika görünüyorlar ellerine sağlık canım..karnıbaharı deneyeceğim en kısa zamanda

EZGi :)) dedi ki...

ikiside birbirinden enfes görünüyor özelliklede karnabahar çok iştah açıcı olmuş ellerine saglık canım kocaman sevgiler

antepası dedi ki...

Özellikle karnıbahara bayıldım.ÇOk güzel görünüyor.Benim gibi karnıbaharın her halini yemeyen biri olarak deneyeceğim.Eline sağlık.

elmaşekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık hepsi nefis görünüyor.

Huriye dedi ki...

Canim karnibahar tarifine bayildim,kekin de sahane olmus,ellerine saglik,karnibahari denicem:))opuldun

PASTASEHRİ dedi ki...

Betülcüğüm teşekkürler canım bu lezzetleri paylaştığın için.
karnabaharı bende sık sık bu şekilde yapıyorum severek tüketiyoruz bizde.

Mutfak Havlusu dedi ki...

üsttekine portakallı kek demesen cheesecake sandım:)
evi ne güzel birkoku salmıştır bu kek pişerken,nefis
diğer tarifte benlik ben karnıbaharı çok severim benim klasik menümdür karnıbahar yemeği varsa evde yanına bir kase yoğurt ve havuç salatası üzerinde ince kıyılmş maydonozuyla:)
ama bu şeklinide sevdim onun için annemden isteyeceğim
ellerine sağlık Betül ablacığım..

nilay dedi ki...

Oğlumun en sevdiği sebze. Bizim evde de karnabaharın her türlüsü pişer. Ben en çok brokoliyle beraber fırına sürdüğümü beğeniyorum. Ellerine sağlık arkadaşım.
Portakallı kekin kokusu burnuma geldi. Ben bloglara baktığımda burnuma gelen bu çeşit çeşit kokuya bayılıyorum.

Betül dedi ki...

Hepinize teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

erguvan ağacı dedi ki...

tarçını, karnabaharın kokusunu alsın diye mi katıyoruz, ne ince bir püf noktası bu, ellerine sağlık betülcüm, portakallı kek de, graten de nefis görünüyor

Google