30 Ekim 2007

Hafif: Meyvalı mı sütlü mü?


Portakallı muhallebi:

5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu (damla sakızı kullanılırsa şekeri biraz fazla olabilir, çünkü macun şekerli) muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve kaselere boşaltılır. 4 yemek kaşığı pekmez, 1 yemek kaşığı su ve ceviz kaynatılır ve muhallebinin üzerine dökülür.


Sütlaç:

1 kahve fincanı pirinç (çok doldurmadan) ılık su içinde 1 saat kadar bekletilir. 1 lt süt kaynatılır ve içine bir fiske tuz ile suyu süzdürülerek pirinç ilave edilir. Pirinçler pişince ½ su bardağı şeker ilave edilip biraz daha kaynatılır. 2 yemek kaşığı un ½ bardak süt içinde karıştırılarak ilave edilir ve koyulaşınca kaselere boşaltılır.
Vişneler,vişne zamanı yaptığım içki "vişnişko" dan: 1 kg vişne 1 lt votka içinde 1 ay karanlık ve serin bir yerde bekletilir ve süzülür. Alkol oranı az istenirse vişne miktarı fazla olabilir. Vişneler dondurucuda bekletilir ve gerektiğinde kullanılır.

4 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel ve hafif lezzetler
geçmiş olsun dileklerin için sağol ama inan bana biz hiç hissetmedik depremi merkeze en uzak olan ilçe merkez olunca herhalde duymadım ben zaten benim ev tek katlı pek hissetmiyorum çok sağolasın iyigeceler hoşçkal

ceyt dedi ki...

betülcüm ellerine sağlık canım.portakallı muhallebiyi hiç denememiştim.çok değişik ve lezzetli görünüyor.
sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

selam
ikiside birbirinden güzel.ellerine sağlık.sevgiler

Betül dedi ki...

merhabalar
adaşımı ziyarete geldim hayırlı akşamlar diliyorum sevgiler selamlar.....

Google