21 Kasım 2007

Geri dönüşüm

Beklemiş ve tadı yerinde, tazeliği bozulmamış, ama tekrar kabul görmeyen yiyeceklerden yeni yemekler yapmak hem hoşuma gidiyor, hem de alt yapı hazır olduğu için kolay buluyorum. Bu yolla pişirdiklerim bitsin diye zorlanmamış oluyoruz. Mesela, az kalmış sebze yemeklerini çorbaya ilave ediyorum, makarnayı ufak tefek ilavelerle fırında makarna yapıyorum, bazı yemekleri böreğe veya omlete dönüştürüyorum.
Geçen gün, bekleyen ve lezzeti yerinde ıspanak yemeğini, içine biraz kaşar rendeleyip, yoğurt, süt ve zeytinyağından yaptığım harcı sürerek 3 yufkayla börek yaptım.

Biraz kakaolu kek vardı. Bugün, süt, mısır nişastası, az kakao ve az şekerle muhallebi yaptım (çekirdek aile ölçüsünde) ve sıcakken içine ufalanmış kek dilimlerini, az tereyağı ve çikolata ilave ederek iyice çırpıp kakaolu muhallebi haline getirdim.


9 yorum:

Sibel dedi ki...

Beceri diye buna deniyor işte! Kırk yıl düşünsem ıspanak yemeğini börek yapmak aklıma gelmezdi:)
Çok yaşayın!

Adsız dedi ki...

Böylece ziyan olmasındansa apayrı lezzetler elde ediyorsun ! Annemde bu takniği çok sık kullanırdı :) Ellerine sağlık..Her iki tarifte leziz görünüyor

Yaren dedi ki...

Betülcüm haklisin,bende öyle yaparim,atmaktansa cok güzel degerlendirilebilir.Puddingde güzel ama börege takildim,cok lezzetli oldugu belli cnim.Ellerine saglik.Görüsmek üzere.Iyi aksamlar.

Adsız dedi ki...

Çoooook hamaratsın betülüm ...

Vallahi bravoo :)

öpüyorum seni..

hihihih İstanbuldayım da ben :)) keyfin yerinde :)))

Betül İnce dedi ki...

Sibel'ciğim,

Teşekkür ederim.

Burçin'ciğim,

Teşekkür ederim. Gerçekten de bu teknik ekonomik ve kurtarıcı oluyor. Bende annemden öğrendim.

Yaren'ciğim,

Teşekkür ederim, senin ıspanak müthiş.

Zerrin'ciğim,

Bol eğlenceli ve sımsıcak günler, geziler seninle olsun.

Betül İnce dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
NiNo dedi ki...

Bu börekler nedir oyle..Mutfaktan gelen leziz kokular alıskanlık yapmıstır bile dimi:)Ellerine ,beynine yetenegine saglik.

NiNo dedi ki...

canim tereyagi ile olmaz kesinlikle yazdim zaten tarifte margarinin erirken cok kaynamasi gerek tereyagi o kadar karnarsa yanar oy uzden margarinle olmali canim bu arada ellerine saglik nefis goruntulerle karsilastim :D

Tijen dedi ki...

Oooh, tam benlik bunlar Betül'cüğüm. Dönüştürmek harika bir his değil mi?

Google