28 Kasım 2007

Kadınlar ve Erkekler ve Yıldönümleri: 23. yıl pastam


Bir dilim mutluluk

Bir dönem ellerden düşmeyen ve aslında çoğumuzun hoşuna giden John Gray'in dediği gibi, gerçekten “Kadınlar Venüs’ten, Erkekler Mars’tan” mı?
Charles Bukowski’nin dediği gibi “.... iyi kadınlar erkeklerin ruhlarını mı ele geçirmek isterler ve pekçok iyi adam bir kadın tarafından köprü altına mı düşürülmüştür”?
İlhan M. Uçkan’ın dediği gibi “.. biz kadınlar için –oyun- neredeyse bir yaşam biçimi” midir?

Yoksa aşk tek kişilik mi?

Veya L. Aragon’un Elsa’ya yazdığı şiirlerde ki gibi “zaman kadındır” mı; yoksa işgal dönemlerinde yazdığı şiirde ki gibi “mutlu aşk yok”mudur, yani aslında “mutlu çift” var mıdır yok mudur?

Bilmem; ama mutlu pastaların olduğunu biliyorum.
Sevgiyle, istekle yapılmış bir pastanın, şekli düzgün olmasa bile, gülerek sunulduğunda sıcaklık yaydığını biliyorum.

Kek için: 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker iyice çırpılır. 50 gr yumuşamış tereyağı ilave edilerek hamura karışana kadar çırpılır. 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı un ilave edilip az çırpılır. ½ su bardağı suda 1 yemek kaşığı dolusu kakao eritilp hamura ilave edilir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Kelepçeli kalıpta ve 175 C de pişirlir. İyice soğuduktan sonra üzerinden 1 cm kalınlığında bir kapak çıkartılır ve kalan kısmın içi kaşıkla kenarlar dağıtılmadan toparlanıp bir kasede ufalanır.
İç kreması: 2 su bardağı süt, 1.5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker muhallebi kıvamında pişirilir. Sıcakken ufalanmış kek içi, 1 paket çikolata, 2 yemek kaşığı ufalanmış fındık ilave edilir ve yumuşak bir hamur yapılır. Çukurun içine iyice yerleştirilir. Kapak kapatılıp, üzerine ve kenarlarına 1 kahve fincanı kakaolu süt yedirilir.
Üst kreması: 1 paket süt kreması, 1 paket erimiş beyaz çikolata, 1 paket vanilya ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri.

Kek hali

Doldurulmuş hali

Ve Pasta

3 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

eğer yanlış anlamadıysam bu sizin yıldönümü pastanız.
ömür boyu bir arada olduğunuz her an ve sonrasında birbirinizden eksilmeyen artan bir sevgiyle hep bağlı olun biribirinize,sizin için edebileceğim en güzel dua budur...
bu pastanın üstünde hiçbirimiz,n görmeyeceği sdece 2 kişinin göreceği güzel bir sevgi halesi varda diyebiliriz...

Adsız dedi ki...

23 yıl mı ???
Ne güzel...Çok geliyor ama bir hesapladım ki ben de 2008 de 12. yıl diyeceğim...
Nice mutlu sağlıklı yıllara...
Bu arada 2. e-postam ulaşamadı galiba ama ben yorum sorununu sevgili eşimin yardımları ile çözdüm sanırım...İlginize teşekkürler..

zey dedi ki...

nice mutlu yıllara betuscuguuumm..harika bi pasta gozukuyo bu..eminim tadı da goruntusu kadar guzeldir.
Sevgiler...

Google