02 Aralık 2007

Pazar omleti


Her Pazar uzun kahvaltı, ama yumurtasız olmaz elbette.
Rafadan, haşlanmış, sahanda yumurta.
Veya omlet çeşitlerinden biri: Sosisli omlet; sucuklu omlet; domatesli omlet; domatesli, peynirli ve otlu omlet; patatesli omlet; biberli omlet; sütlü ve karabiberli omlet; kaşarlı omlet.
Saymakla bitmez.
Bugün daha da farklı olsun istedim ve başladım sayfalara bakmaya. Birer kişilik yapılacak tarif buldum. Aynı görüntüyü tutturamadım, yani yumurtalar kabarıp kabı doldurmadı. Farklı oldu, ama lezzetli oldu.


Tarif burada.
Her kap için:
1 yumurta, tereyağı, tuz ve karabiber
Kapları tereyağı ile yağladıktan sonra yumurtaları içine kırın, tuz ve karabiber gezdirip üzerine birer parça tereyağı koyun. Kapları bir tepsiye yerleştirin ve tepsiye kapların yarısına gelecek şekilde kaynar su koyun. 180 derece ısıtılmış fırında, iyi pişmiş isterseniz 18 dakika, biraz yumuşak isterseniz 15 dakika pişirin. Ben sert pişirdim ve fırını kapatınca üzerine kaşar rendesi koyup erittim. Tarifdeki görüntüyü tutturamayınca ters çevirip servis ettim.
Taze pişmiş peynirli yuvarlak ekmeklerle çok yakıştı.

8 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

betül ablacım tutturamadım falan demişsin ama bu tutan bence çok şık ve güzel duruyor:)
benim yumurtayla aram çok yoktur ama bu görüntü herkese yedirir:)
ellerine sağlık.

(bu arada geçen günkü pastanın 23.yıl olmasından yola çıkarak sana abla dedim,umarım yanlış birşey dememişimdir.eğer öyleyse uyarırsan sevinirim.)

Disalce dedi ki...

tabağı görünce hani omlet dedim...

meğer o yerden yüksek olan yumurtaymış..

çok güzel görünüyor..ellerine sağlık...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba çok ilginç bir tarif bembeyaz olunca ben yumurtaya benzetemedim oğlum yumurtayı çok sever
ellerinize sağlık
esas tarifteki görüntüden sizinki daha güzel

Adsız dedi ki...

Canım Betülüm, bu yumurta nefis.. Nasıl kabarmış öyle. Çok farklı görünüyor.

en kısa zamanda deneyeceğim.. Şimdi linkini verdiğin siteye bakacağım. Ama nasıl bir kalıp kullandığını merak ettim doğrusu. muffin kalıbı gibimi?

yarın sabah denemeli. berbat pazartesiye renk katmış oluruz...

sıcacık sevgiler...

www.misssgibi.com

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

BETÜL HANIM YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM PATLICAN KIZARTMAMI BEĞENMİŞSİNİZ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM ÇOK GÜZEL BİR TAT
İYİ GECELER

Tijen dedi ki...

Betül'cüğüm,
Harika görünüyor. Sen söylemesen ne olduğunu anlayamazdım inan.

Gönül dedi ki...

caanım çok güzel olmuş ellerine sağlık ama kalıbı bende merak ettim zerrin gibi...bilgilendiririsen sevinirim ...sevgilerimle

Aynur dedi ki...

ee guzelim bizde bu tarifden pek anladik :) bu hangi dilce böle :) Yazsaydin keske aciklamali ben merak ettim yumurta nasi öle durdu kalipta diye:) eline saglik

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Google