06 Mart 2008

Bahar

Baharı karşıladım ben.
Her ne kadar soğukça günler olsa da, gün ışığının parlaklığı farklı olmaya başladı. Bu ılık hava kaç gün sürecek bilinmez; arada bahar yağmurlarıyla ve herşeyi uçuran bir esintiyle kesintiye uğrayacak, tabii. Ama soğumayacak ve gün ışığı artık daha uzun kalacak. Kıştan kalan tüm ağırlığı söküp alacak yerinden.
İçeri sızan ısınmaya başlamış ve özgürlük kokan havanın yaydığı enerji, sanki bana ve eve farklı bir hareketlilik getiriyor. Ayrıca kıpır kıpır bir ruh hali de cabası. Çok severim baharın bu etkisini. Yeniden başlama isteği yaratmasını. Yenilenme içgüdüsünü; yenilenen, tazelenen doğayla birlikte. Sanki tüm kaygıların, sıkıntıların, korkuların, yalnızlıkların üzeri örtülüyormuş gibi gelir bana.
Aşık olmalı baharda insan.
Kimbilir belki hayatı paylaştığı kişiye yeniden aşık olmalı.
Belki kendisine aşık olmalı.
Belki çocuğuna aşık olmalı.
Belki doğaya.
Ama ille de aşık olmalı baharda, ziyan etmemeli bu güzel havaları, bu kokuyu.
Hayatın kısalığını düşünmeli koklarken. Ruhunu iyice özgür bırakmalı baharda.

“Ne güzel anlatmış Orhan Veli:

Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti.”

Et Sarma:

Malzemeler: Dana eskalop (incecik, sarmaya uygun), konserve bezelye, sarımsak, ceviz, dereotu, zeytinyağı, salça, dondurucuda ki rende domates, tuz karabiber.



Bezelye, sarımsak, dereotu ve cevizi rondodan geçirerek ve biraz zeytinyağı ilave ederek yaptığım içle etleri sardım. Fırın kabına dizip, üzerine domates rendesi, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber ve su ile hazırladığım sosu döküp fırında pişirdim.

9 yorum:

Cafe Nino dedi ki...

etle pek aram olmasada uzerıne sarmısaklı yogurtla güzel giderdi:)

zerrin - misss dedi ki...

betülüm, bende baharı karşılıyor. hem de her sabah.

Camı açıp havayı içime çektiğimde mutşluluk doluyor içim.. Her gün pıtır pıtır çiçek açan ağaçlar görmek, meyveye dönüşmelerini izlemek... Evet evet ben bahar insanıyım. AMa burada bahar pek kalmayacak. Bugün öyle yaktı ki güneş kısa kollular bile çok geldi..

Öpüyorum..

Bu sırada bu sarma ne ilginç olmuş betülüm. Pek sevdim ben bu işi..

Ellerinize sağlık

www.misssgibi.com

Hülya dedi ki...

Dün akşam oğlumu seyrederken dünyadaki en büyük aşkın ne olduğunu buldum galiba..!!

Baharcicegi dedi ki...

Biz pek bahari yasayamiyoruz soguk buralar bizede yolla betülcüm.
sarma cok degisik olmus görüntü istah acici eline saglik

Fulya dedi ki...

Ne güzel bir et yemeği.Değişik olmuş.Denemek lazım.

yesildomates dedi ki...

betülcüğüm ne güzel anlatmışsın..insanın içi kıpır kıpır oluyo nedense bahardan anlatınca..

arkadaşım değişik bir lezzet sunmuşsun bizlere.ellerine sağlık..

öpüyorum görüşmek üzere...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Aşk bahar yaraşıyor..
yaşayanlar tadında yaşasınlar..


hiç görmediğim bir tad böyle birşeyi bilmiyordum,hele dana eskalop diye birşeydende haberdar değildim:)
sayende öğrendim anneme bahsedileceek buda Betül ablacım.
ellerine sağlık,bahar tatlı esintisiyle gönlüne konsun uzun sürede kalsın.

Betül dedi ki...

Hepinize paylaştığınız için teşekkür çok ederim.

nino dedi ki...

kadinlar gunun kutlu olsun
yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/

Google