Patates ve mantar takıntım hala sürüyor. Bir kitap buldum ve bu takıntımın patates kısmına çok iyi denk geldi.
Bugün tariflerden birini denedim. Çok başarılı olduğum söylenemez, ama lezzetinin güzel olduğunu söyleyebilirim. Başarısız olma nedenlerimle birlikte tarifi vermek istiyorum.
Malzeme:
2 büyük patates
2 yemek kaşığı kaşar
4 yemek kaşığı lor
*(Orijinal tarifte gravyer peyniri kullanılmış.)
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
*(Krema ve tereyağı kullanılmış. Biz son günlerde un, krema, şeker, tereyağı tüketimimizi sınırlandırmaya karar verdiğimiz için yağsız süt ve zeytinyağı kullandım.)
1 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Patatesler üzerlerine çatalla delikler açılmış şekilde ve önceden 220 derece ısıtılmış fırında 1-1.5 saat kadar pişiriliyor. Çıkınca ikiye bölüp (Ben enlemesine böldüm, ama tarifde boylamasına bölünmüş) içini iyice çıkarıp sert kabuklu tabaklar elde ediliyor ve bu tabaklar tekrar fırına konup iyice kızarana kadar (10-15 dk) tekrar pişiriliyor.
Malzeme:
2 büyük patates
2 yemek kaşığı kaşar
4 yemek kaşığı lor
*(Orijinal tarifte gravyer peyniri kullanılmış.)
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
*(Krema ve tereyağı kullanılmış. Biz son günlerde un, krema, şeker, tereyağı tüketimimizi sınırlandırmaya karar verdiğimiz için yağsız süt ve zeytinyağı kullandım.)
1 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Patatesler üzerlerine çatalla delikler açılmış şekilde ve önceden 220 derece ısıtılmış fırında 1-1.5 saat kadar pişiriliyor. Çıkınca ikiye bölüp (Ben enlemesine böldüm, ama tarifde boylamasına bölünmüş) içini iyice çıkarıp sert kabuklu tabaklar elde ediliyor ve bu tabaklar tekrar fırına konup iyice kızarana kadar (10-15 dk) tekrar pişiriliyor.
Bu arada iç malzemesi hazırlanıyor. Patates iyice ezildikten sonra yumurta akı hariç diğer malzemeler ekleniyor. Yumurta akı iyice çırpılıp sert bir kıvama gelince (ben getiremedim) karışıma ekleniyor. Tabakların içi bolca doldurulup fırında kızarana kadar pişiriliyor, ve sıcakken servis ediliyor. İsteğe göre fırından çıkarmadan üzerine biraz daha kaşar rendesi konulup, eritilebilir.
Sevgili Ezgi tarafından yine sobelenmişim: Hayatın bana öğrettiği en önemli üç şey hakkında. Ben bir tane yazacağım: Herşeyin birden fazla yüzü olduğunu öğrendim.
Sevgili Ezgi tarafından yine sobelenmişim: Hayatın bana öğrettiği en önemli üç şey hakkında. Ben bir tane yazacağım: Herşeyin birden fazla yüzü olduğunu öğrendim.
21 yorum:
betülcüğüm katıldığın için tesekkürler
bence çok başarılı ve eminim de lezzetlidir, eee patates ne de olsa...çiğ hariç kötü olma ihtimalini düşünemiyorum...
sevgilerimle
kumpir gibi olmuş bence ellerine sağlık hoşçakal
cok lezzetli görünüyor
ellerine saglik
Betulcum guzel yorumun icin tesekkurler. Sevgiler
Betül'cüğüm
Ellerine sağlık cnm, tam bir patates severim, eminim nefistir,sevgiler....
Patates dolmasini görünce,cocuklugumda kis günlerinde annem papates közlerdi sobada,sicacik öyle lezzetli olurdiki.
patetesin her cesidni cok severim,olsada yeseydik ne iyi olurdu eine saglik Betül,cüm
canım patatesi bende cok severim ellerine sağlık nasıl lezzetlidir simdi. sevgiler iyi haftalar..
ellerine sa glik canim
patatesi bende severim ellerine sağlık canım gayet güzel olmuş.
sevgiler
öptüm
gerçekten nefis görünüyorlar... elimdeki 2 çuval patatesi bitirmek için bana yhardımcı olabilecek bir tarif... teşekkrler
Harika olmuş patatesler Betül'cümm..Ellerine sağlık canımcım..
Sevgiler,
betülüm bu ne güzel görünüyor böyle yaaa ellerine sağlık...öpüyorum senüüü koccamannn...sevgülerimle
hem değişik bir sunum hemde hoş
bence tam kararında sen olmadı diye üzülme harika olmuş.
ellerine sağlık,çok hoğuma gitti tarif.
mmmmmmm elerıen saglık...bızım evde cok sevılır patates ama ben mantarı bı turlu sevemedım yapsam dahi:((( sevgılerımle..
şu patates ne büyük nimettir....ne yapsan oluyor.....
en sevdiğim sebze diyebilirim...
ellerine sağlık betülüm....nefis bişeye benziyor......
sevgiler canım....
Sevgili Betül'cüm, mantar ve patates takıntını anlıyorum çünkü ben de çok severim. Mantar takıntına yeni bir çeşit eklemek için, hemen söyliyeyim, iri mantarların içini, soğan, biber, sosis, domates, tuz, karabiberi sote ederek doldurup, fırına vermeden önce üzerine kaşer rendesi serpiyorsun.
Benim İzmir'deki Filiz ablam yapıyor bunu. Nefis bir şey oluyor.Sevgilerimi yolluyorum.
sanki kumpir gibi:)))
denemeli...
ama diyet bitince:)))
öpüyorum sevgiler
hayırlı cumalar arkadaşım güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle sevgiler öptüm
ilginc bir tarif denemek lazim
elinize saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Üüüü bana anlatma bunları Betül'cüğüm. Çok tokum ama olsa...
Yorum Gönder